از تعویض روغن گیربکس داستر چه می دانید؟

تعویض روغن گیربکس داستر

تعویض فوری روغن گیربکس داستر در تعمیرگاه رنوساز

یکی از اصلی ترین گزینه های تعمیر و نگهداری هر خودرو از نظر فنی ، تعویض به موقع روغن گیربکس داستر است. درصورت عدم تعویض به موقع روغن گیربکس، خودرو دچار صدمات بسیار جدی میشود و هزینه های زیادی را در بخش های مختلف خوردرو به همراه دارد. با تعمیرگاه تخصصی رنوساز همراه باشید تا در خصوص تعویض روغن گیربکس داستر بیشتر بدانید.

گیربکس اتوماتیک داستر چه بخش هایی دارد ؟

قبل از اینکه به سراغ روغن گیربکس برویم ،‌بهتر است خلاصه ای از قطعات داخل گیربکس بدانیم تا با اهمیت و نحوه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک بدون دستگاه بیشتر آشنا شویم. گیربکس های اتوماتیک از قطعات و بخش های زیادی تشکیل شده است. از مهم ترین این بخش ها می توان به مبدل گشتاور، دنده های سیاره ای ،‌پمپ هیدرولیک ، کلاچ های هیدرولیک ، کلاچ های باندی ، سوپاپ ها و سنسور های مختلف اشاره کرد.

مبدل گشتاور

 

در گیربکس های اتوماتیک،‌مبدل گشتاور همان عملکرد کلاچ را در گیربکس های دستی دارد. این مبدل گشتاور وظیفه ی کاهش سرعت و توقف خودرو را دارد. در حقیقت این قطعه انتقال دهنده ی نیرو از موتور به داخل گیربکس است.

تعویض روغن گیربکس داستر

پمپ روغن

پمپ روغن ما بین مبدل گشتاور و مجموعه دنده ها قرار دارد. این پمپ،روغن را با فشار به نقاط مختلف گیربکس میرساند. اگر پمپ روغن دچار مشکل شود ،‌کل گیربکس از کار خواهد افتاد.

دنده های سیاره ای

دنده های سیاره ای بسیار مهم و کارآمد هست و به گیربکس اجازه میدهد تا از گزینه ها مختلف دنده بدون تنظیماتی که گیربکس دستی استفاده میکند ،‌بهره ببرد و با قفل شدن یا حرکت دنده ها ضریب انتقال نیرو بر روی گیربکس تغییر میکند.

کلاچ ها و باند ها

کلاچ ها و باند ها در حقیقت اعمال تعویض دنده در داخل گیرربکس را انجام میدهد و به نوعی عملگر داخلی گیربکس محسوب میشود.

سوپاپ ها

سوپاپ ها نیز یکی از مهم ترین بخش های گیربکس اتوماتیک هستند. این قطعه ها از تعدادی فنر و شیر تشکیل شده است. البته در خودرو های حدید به شکل برقی هستند.سوپاپ ها مشخص میکنند که چه دنده ای چه زمانی باید تغییر کند.

قطعات داخل گیربکس به مرور زمان مستهلک میشوند و این حیاتی بودن تعویض به موقع روغن موتور داستر را چند برابر میکند. در صورتی که روغن گیربکس اتوماتیک را به موقع تعویض نکنیم ،‌این قطعات آسیب میبیند و دیگر انتقال نیرو صورت نمیگیرد.

روغن گیربکس رنو داستر چیست و چه کاربردی دارد؟

روغن گیربکس رنو داستر یک مایع لغزنده است که نقش روان کننده برای بخش های متحرک داخل گیربکس را به عهده دارد. همچنین در جعبه ی دنده اتوماتیک این مایع به عنوان خنک کننده عمل میکند. علاوه بر آن وظیفه انتقال را از موتور در جعبه دنده اتوماتیک را به عهده دارد. به روغن مورد استفاده درجعبه دنده های اتوماتیک روغن گیربکس و به روغن موجود در گیرکس های و دنده های دستی ، روغن دنده یا واسکازین میگویند. تفاوت اصلی این دو در غلظت و گرانروی روغن هاست.

نحوه ی چک کردن سطح روغن گیربکس داستر

در گیربکس های اتوماتیک ،‌ خودرو میله ی نشانگر (Dipstick) را خواهد داشت. در حالی که موتور روشن و در حال گرم شدن است ،‌میله نشانگر را بیرون بکشید. دقت کنید که دنده باید در حالت پارک قرار داشته باشد. همچنین قبل از شروع کار برای اطلاع دقیق از نحوه ی چک کردن سطح روغن گیربکس خودرو حتما دفترچه ی راهنمای مدل ماشین خود را مطالعه کنید. برخلاف روغن موتور، روغن گیربکس نمی سوزد و سطح آن بر اثر سوختن کاهش پیدا نمیکند. اگر سطح روغن گیربکس خودرو کم شده است ، به احتمال زیاد خودرو روغن ریزی دارد.

چک کردن روغن گیربکس داستر

چرا روغن گیربکس داستر نیاز به تعویض دارد؟

یکی از دلایلی که باید روغن گیربکس داستر را عوض کرد وجود براده و آلودگی درون روغن است. این براده و آلودگی ها می تواند وارد مجراهای روغن کاری و مدارات دیگر خودرو شده و مانع روغن کاری درست گیربکس شود. در نتیجه رفته رفته قطعات گیربکس آسیب می بیند. این براده و آلودگی ها بر اثر اصطکاک و خرابی گیربکس به وجود می آید.
گاهی اوقات روغن گیربکس توسط همین براده ها به قدری کثیف و آلوده میشود که این آلودگی ها در کف گیربکس به صورت لرن جمع میگردد. اگر روغن گیربکس داستر به موقع تعویض نگردد، کلاچ ها و باندهای داخلی گیربکس آسیب می بیند،‌کلاچ ها روی یکدیگر سر می خورد و انتقال نیرو صورت نمی گیرد. بنابراین تعویض روغن گیربکس از اهمیت بالایی برخوردار است و برای سلامت دیگر قطعات خودرو لازم و ضروری می باشد.

تعمیرگاه تخصصی رنو

چه زمانی باید اقدام به تعویض روغن گیربکس داستر کنیم؟

اینکه چه زمانی باید تعویض روغن گیربکس رنو داستر را انجام داد، در دفترچه ی راهنمای هر خودرویی نوشته شده است ،‌اما به طور معمول رانندگان باید هر ۵۰ هزار کیلومتر خودروی خود را برای تعویض روغن گیربکس به تعمیرگاه ببرند.
قابل ذکر است که نحوه ی رانندگی در ترافیک یا جاده بدون توقف بر روی کیفیت روغن گیربکس میتواند تاثیر منفی داشته باشد.

علائم خرابی روغن گیربکس چیست ؟

در صورت مواجه با هر یک از علائم زیر‌،‌ حتی اگر خودرو  به آستانه ی کیلومتری تعویض روغن موتور نزدیک نشده باشد ،‌جعبه دنده و گیربکس باید بررسی شود. علائم خرابی عبارتند از:

  1. اگر دائما صدای خرد شدن از زیر خودرو ،‌در حالی که ماشین روشن اما ثابت است شنیده میشود.
  2. اگر تعویض دنده سخت و دشوار است.
  3. اگر دنده از جای خود در رود و یا در صورت جا رفتن ،‌ با فشار پدال گاز ماشین حرکت نکند.

در صورت احساس لرزش گیربکس و سخت شدن تعویض دنده ، خودروی خود را به تعمیرگاه تحصصی نشان دهید تا روغن و فیلتر آن را چک کنند.

تعویض روغن گیربکس داستر به چه صورت است ؟

همان طور که گفته شد ،‌ تعویض روغن گیربکس در داستر باید در هر پنجاه هزار کیلومتر طی شده انجام شود. میزان کل روغن داخل گیربکس اتوماتیک  ۶ لیتر است. روغن مصرفی در داستر elf dextron 3 یا ادینول (‌به رنگ قرمز ) است.نحوه ی تعویض روغن گیربکس داستر به دو صورت دستی و دستگاهی است. در روش دستی ، از پیچ زیر گیربکس تخلیه روغن صورت میگیرد. در این روش حجم روغن تخلیه شده ۳ لیتر است که در تعمیرگاه مجدد شارژ می شود.

در روش دستگاه ،‌با استفاده از ساکشن ، ۶ لیتر روغن موجود محفظه مکش و تخلیه می شود و ۶ لیتر توسط دستگاه شارژ می شود. آلایندگی و ذرات معلق موجود در محفظه با استفاده از دستگاه ، به سمت بالا حرکت میکنند و وارد مدارات و کانال های اصلی خودرو میشود. با گذشت زمان استفاده ی زیاد از ساکشن میتواند منجر به خرابی خودرو شود.

در رنوساز ، روش دستی برای تعویض روغن گیربکس داستر پیشنهاد میشود. این امر به خاطر دستوری عملی که توسط کمپانی سازنده ی گیربکس اتوماتیک مطرح شده است انجام میگردد. کمپانی کاهش آلایندگی روغن را بهتر از تخلیه ی کامل روغن میداند ، البته قابل ذکر است که تخلیه با دستگاه منع نشده است و دستگاه ساکشن در تعمیرگاه نیز وجود دارد و شما میتوانید با مراجعه به تعمیرگاه تخصصی داستر، خودروی خود را برای تعویض روغن گیربکس به ما بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

تماس و مشاوره رایگان
× واتس اپ